ТАНГО

Аржентинското танго това е изящен, чувствен диалог между партньорите и в същото време невероятна импровизация. Самите танцьори на аржентинско танго са наричени царе на всички танци. Тангото е отлична терапия срещу стрес и други проблеми на съвременния живот, танц на любовта, която най-добре разкрива смисъла и същността на човешките взаимоотношения.

През последните години в световен мащаб се възражда социалното (или масово) танцуване - хората танцуват за собствено удоволствие, а не за спортни постижения.

"Тангото е пряк израз на това, което поетите се опитват, но не могат да изразят с думи: битката може да е удоволствие и почивка."
Хорхе Луис Борхес

«... избирам танго, а не валс. Тангото - това е решение на проблема чрез емоции, чрез сърцето, секс и любов. Валса - решение на проблемите чрез разум и компромис. Той не е за мен! »

Хулио Бокка, майстор на аржентинското танго

Аржентинското танго не е само музикална форма. То е начин на изразяване на вътрешното състояние на танцьора. Той предава чувствата си чрез специален език: танго стъпки и фигури, като използва различни комбинации.

От цялото разнообразие от стъпки, всеки танцьор избера определени елементи и ги използва в танца си. Така се появява собствен стил на изпълнение, която позволява на всеки изпълнител по негов собствен начин да интерпретира една и същата музикална фраза и така се ражда импровизацията - душата на тангото.

Тангото - това е разговор между един мъж и една жена, чрез езика на танца.

История на танго
Кратка история на аржентинското танго

Тази история започва в Аржентина. Казват, че първото танго е танцувано от негри, бивши роби, които живели в Аржентина. Танцът е бил придружен от ритми на барабани.

В края на 19 век пристанищния град Буенос Айрес е станал изключително популярен сред имигрантите. От различни европейски страни са пристигнали хора в търсене на по-добър живот. Те са довели със себе си различни музикални инструменти от родните си страни: цигулка, китара, флейта, и разбира се музикалните традиции на своите държави. И в Буенос Айрес, като смесица от различни култури и тенденции в музиката се появява нов танц - танго. Той е весел, лесен, дори понякога вулгарен. В началото се бил танц на по-ниските слоеве на обществото. В ония дни тангото се танцува в механи, кръчми, по улиците в най-бедните квартали в града.

В началото на 20-ти век, сред музикалните инструменти за тангото се появява бандонеон, инструмент, който им здраво тяло. Той допълва драматичната музика на тангото.


Дамите, желаещи да танцуват танго трябва да знаят, че гримът трябва да е силен, червилото - червено ( вижте статията за червените червила).


Estee Lauder
Electric Intense Lip Creme - No. 723 Radar 3.8g/0.13oz

our price: US$ 22.50 (Nett.)
Givenchy
Rouge Interdit Satin Lipstick - #13 Tempting Coral 3.5g/0.12oz

rec. retail: US$ 26.50

Краката трябва да са изключително добре поддържани - ( вижте темата за грижа за краката). Не се притеснявайте ако сте по-пълна - това по никакъв начин няма да навреди на грацията на танца а и няколко часови трянировки на седница определено ще намалят сантиметрите в проблемните зони.

Разгледайте статията за отслабването.

Bliss
Poetic Waxing Kit - Azulene: Wax + Cleanser + Pre & Post Waxing Oil + Large & Small Sputulas 1set
Пълен компект за епилация

Free Shipping
our price: US$ 46.00 (Nett.)

Вижте още продукти на Bliss

Съвремени продукти за мейкъп на краката, който може да си купите:

YVES SAINT LAURENT
Voile Eclat D'Ete Tan Booster - # 1 ( Golden Radiance ) 30ml/1oz - тонален крем за тяло с дълготраен ефект. Цена 45 $

Още за козметичната марка YVES SAINT LAURENT